€100 tijdelijke lentekorting met code LENTE23 bij afrekenen. Bestellen

FAQ

Veelgestelde vragen

Functies en opties

Is de actieradius die jullie opgeven echt haalbaar in de praktijk?
+
Ja. De actieradius die wij communiceren is haalbaar en vastgesteld door onze eigen praktijktesten met ondersteuningsstand 1 tot 2. Let op: de acculading indicator op het display is heel conservatief afgesteld. Als er nog maar "1 streepje" te zien is, is de batterij zeker nog niet leeg. De indicator zal daarna nog helemaal leeg gaan, en daarna nog gaan knipperen. Er zit nog zeker 25% tot 30% lading in de accu wanneer het laatste streepje wordt weergegeven.
Geeft de accu bij aankoop direct de optimale prestaties?
+
In onze ervaring moet een nieuwe accu meestal even "inkomen"; na 8 tot 9 keer opladen bereikt hij de werkelijke capaciteit. Tevens helpt het om de accu binnen op kamertemperatuur te bewaren en pas op de fiets te doen als u gaat fietsen.
Wat is de maximale snelheid van de fiets en is dat toegestaan in de EU?
+
De fiets is bij aflevering altijd ingesteld op maximaal 25 km/u. Hiermee voldoet de fiets aan de relevante EU regelgeving die is overgenomen door bijna alle EU landen, waaronder Nederland en Duitsland. Mocht u de beperking eraf willen halen (voor bijvoorbeeld op eigen terrein) dan is dat mogelijk op eigen risico.
Heeft de fiets een kracht- en of rotatiesensor?
+
Onze fietsen zijn uitgevoerd met rotatiesensor die samen met intelligentie in de controller (interne computer) bepaalt hoeveel kracht moet worden bijgegeven als ondersteuning. Dit zorgt voor een fietservaring waar wij erg trots op zijn. Schroom niet om langs te komen voor een proefrit om dit te ervaren.
Is de optionele gashendel legaal voor op de weg in de EU? Moet ik dan geen blauw kenteken hebben?
+
Het is niet nodig om een blauw kenteken te voeren, gezien de gashendel enkel geactiveerd wordt wanneer de trappers ook in beweging zijn. De gashendel is dus volledig legaal en kan worden gezien als een extra "boost" tijdens het trappen.
Is de elektronica op de fiets waterdicht?
+
U kunt gewoon in een regenbui fietsen. Zelfs het LCD paneel moet bij normaal gebruik geen problemen geven in vochtige weersomstandigheden. Uiteraard moet de fiets niet volledig onder water komen te staan, daar zijn elektrische fietsen niet op gebouwd. Tevens is het verstandig om de fiets na een regenbui even met een doekje af te drogen.
Hoe hoog kan ik het zadel zetten?
+
Onze fietsen zijn zo ontworpen dat ze ook voor (zeer) lange mensen comfortabel fietsen. Let hierbij echter goed op de maximale zadelhoogte die met een markering op de zadelstang is aangegeven. Zet het zadel niet hoger; dit kan gevaarlijk zijn!
Mag de FOLT gratis mee in de spits in het ov?
+
Absoluut! De FOLT e-bike voldoet aan alle maximale maten om altijd, overal gratis mee te mogen

Proefritten en bestellingen

Kan ik een fiets reserveren? Hoe kom ik op de wachtlijst?
+
Ja, u kunt een fiets reserveren. U wordt dan de eerstvolgende op de wachtlijst. Om uw plek op de wachtlijst definitief te maken, dient u een aanbetaling te doen. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Zijn er buiten Leusden ook andere locaties waar ik kan langskomen voor een proefrit?
+
Ja, het kan ook in Brabant. Je kunt een afspraak maken via de online boekingsmodule.
Kan ik mijn oude fiets bij jullie inruilen?
+
Het is helaas niet mogelijk om fietsen bij ons in te ruilen. Wij kunnen uit oude fietsen nooit de waarde halen om dit proces te verantwoorden. In plaats daarvan raden wij u aan om uw oude fiets zelf eventueel te verkopen op een tweedehands marktplaats en daarmee uw bestelling bij ons (deels) te financieren.
Wat is de levertijd?
+
Gezien de drukte werken wij met een wachtlijst, waardoor de levertijd kan verschillen van moment tot moment. Neem voor de actuele levertijd contact met ons op.

Reparaties en onderhoud

Ik heb iets beschadigd aan mijn fiets. Zit hier garantie op?
+
Wij geven wettelijke garantie op de fiets en -onderdelen. Dit betekent dat bij normaal gebruik de fiets niet kapot hoort te gaan. Als dit wel gebeurt, neemt u dan alstublieft contact met ons op zodat we het probleem kunnen verhelpen. Schade die is toegebracht door uzelf, valt niet onder de garantie. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een gebroken display als u de fiets laat vallen in de trein. In dat geval kunnen wij u alsnog wellicht helpen, maar kunnen hier kosten voor worden gerekend.
Waar kan ik terecht voor onderhoud en eventuele reparaties?
+
Onze fietsen zijn ontworpen om robuust te zijn en zo min mogelijk onderhoud nodig te hebben. Ook is er rekening mee gehouden dat ze kunnen worden gerepareerd met standaard onderdelen. Daardoor kunnen de meeste fietsenmakers in uw omgeving uw fiets onderhouden en repareren. Tevens hebben wij goede contacten met de fietsenmakers die bekend zijn met onze fietsen, dus mocht u problemen ondervinden met de fiets, schroom dan niet contact op te nemen met ons. Wij bieden altijd wettelijke garantie.
Kan ik reserve-onderdelen bij jullie bestellen?
+
Neem even contact met ons op in het geval de fiets is beschadigd. Wij kunnen hem wellicht voor u (laten) repareren. Extra accessoires zoals sloten en grotere / extra accus kunnen wij ook leveren, afhankelijk van de eventuele wachtlijst.

  • Onderdeel van Smart Mobility Innovations B.V.
  • KvK: 82613710
  • Btw: NL 862539493 B01
  • Tel: 033 36 90 331
  • Storkstraat 53833 LB Leusden (op afspraak)
FOLT >  
Contact    ·    Retouren & klachten    ·    Privacyverklaring    ·    Algemene voorwaarden    ·       ·